Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima brengt haar woensdagochtend door in Leiden

18 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft zich woensdagochtend bij een werkbezoek aan de Hogeschool Leiden laten informeren over de mentale gezondheid van studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Ze sprak onder meer met studenten die zelf initiatieven hebben ontplooid om hun welzijn te vergroten, zoals het ophalen van geld voor projecten waarmee de mentale gezondheid kan worden verbeterd.

De koningin is erevoorzitter van MIND Us, een stichting die ernaar streeft dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Studenten van Frisse Gedachtes vertelden Máxima woensdag in Leiden over hun Walk en Talks, waarin jongeren met elkaar in gesprek gaan over mentale uitdagingen die zij ervaren. De organisatie, actief in heel Nederland, organiseert ook diverse evenementen en biedt de mogelijkheid om online te chatten over mentale gezondheid.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Maxima_witte_jurk
Koningin Máxima koos voor haar werkbezoek aan de Hogeschool Leiden voor een witte japon met hoge split. De jurk is van het Spaanse label Massimo Dutti.
Maxima_in_gesprek_Hogeschool_Leiden

Veel studenten hebben te maken met stress, eenzaamheid en prestatiedruk. Daarom hebben vijf Leidse partijen recent de Verklaring Studentenwelzijn getekend: de gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en het Studieverenigingen Overleg Platform. Máxima sprak met de initiatiefnemers van de verklaring.

Ruim een op de vijf Nederlandse jongeren dacht tijdens de laatste lockdownperiode weleens serieus na over zelfdoding, zo bleek onlangs. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en andere gezondheidsorganisaties meldden dat op basis van een peiling onder 5.826 jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--