Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima kookt soep met ouderen

27 september 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima moest woensdag tijdens een bezoek aan een buurthuis in Amsterdam aan de slag. Samen met een aantal ouderen en jongeren kookte de koningin soep. Máxima bezocht het buurthuis in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

In het buurthuis sloot Máxima samen met demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan bij activiteiten die helpen eenzaamheid tegen te gaan. Na het koken gingen ze in gesprek over het project Heimweeverhalen waarbij buurtbewoners vertellen waar ze naar terugverlangen. Ook waren ze bij een workshop van het ZID Theater. Hier creëren buurtbewoners verhalen over hoe ze de mensen in de buurt kunnen verbinden.

Lees verder onder de foto's. 

Maxima buurthuis koken
Maxima buurthuis koken

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Op honderden plekken in Nederland zijn dan activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Lees verder onder de foto. 

Maxima buurthuis eenzaamheid

Mode

Koningin Máxima koos voor het bezoek aan het buurthuis voor herfstige tinten. Ze droeg een donkergroene rok die is gemaakt van cactusleer en een blouse met print die net als de rok van het Belgische modehuis Natan komt. 

ANP-479466370

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--