Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima draagt jurk van Jan Taminiau

15 september 2015 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdag tijdens Prinsjesdag opnieuw gekozen voor een japon van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

De jurk heeft een lichte kleur en op de rok is een print te zien. Een medewerker van Taminiau omschrijft de print als een 'paradijselijk tafereel'. De japon is geïnspireerd op de Japanse kamer in Huis ten Bosch. Koningin Máxima heeft ervoor gekozen om geen hoed bij haar jurk te dragen. Ze droeg aan een kant van het haar wel een decoratie van bloemen. Prinses Laurentien koos dit jaar voor een groene japon met zigzagpatroon en opengewerkte mouwen van Hardies. In tegenstelling tot koningin Máxima had de prinses wel een hoed op. Ze koos voor een nudekleurige variant. Haar schoenen hadden dezelfde kleur. Vorig jaar koos prinses Laurentien, die vaker kleurrijke kleding draagt, nog voor een japon van het Duitse merk Talbot Runhof.

Koningin Máxima droeg vorig jaar een rode japon van het Italiaanse modehuis Valentino. De goudkleurige jurk, van Jan Taminiau, die ze op Prinsjesdag 2013 aanhad, droeg ze vorig jaar ook eens tijdens het staatsbezoek aan Japan.

Prinsjesdag: Koning spreekt troonrede uit (POOL)

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--