Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima en kroonprinses Mary doen dagje Milaan

18 april 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima en kroonprinses Mary van Denemarken bezoeken deze week de Italiaanse stad Milaan. De koningin is haar eendaagse bezoek dinsdag gestart in de buitenlucht. Ze kreeg in de wijk Isola een rondleiding door een nieuw stadspark. De twee royals komen elkaar niet tegen in de stad. Kroonprinses Mary was maandag al in de stad voor de Milan Design Week.

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-467323432

Máxima heeft voor het bezoek een opvallende jas uit de kast getrokken. De koningin droeg een trenchcoat vol gouden ringen waar dwars doorheen gekeken kon worden. De mantel is afkomstig van modeontwerper Claes Iversen.

Tekst gaat verder onder foto.

maxima-bilaan

Aan de rand van het stadspark nam de koningin ook een kijkje bij de woontorens Bosco Verticale, wat 'verticaal bos' betekent. In de gebouwen zijn op de balkons veel struiken en bomen geplant.

Tekst gaat verder onder foto's. 

ANP-467323229

De verantwoordelijk architect, Stefano Boeri, ontwierp ook de Trudo Toren in Eindhoven en Wonderwoods in Utrecht. Dit zijn soortgelijke groene gebouwen.

ANP-467323369

Later op de dag bracht Máxima ook een bezoek aan Nederlandse ontwerpers die exposeren tijdens de Milan Design Week. De koningin sprak in februari in aan Eindhoven ook met deze ontwerpers.

Het koninklijk huis deelde op Instagram deze foto's van het boek aan de ontwerpers. 

Tekst gaat verder onder foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kroonprinses Mary

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-467277742

De Deense kroonprinses Mary was maandag ook op bezoek in de stad voor de Milan design week. Hier opende ze de tentoonstelling This Is Denmark. Een tentoonstelling die zich speciaal richt op Deens design.

Tekst gaat verder onder foto's.

ANP-467271023
ANP-467270933

's Avonds bezocht Mary samen met vertegenwoordigers uit Denemarken en Italië een diner. Het Deense hof deelde hiervan op Instagram deze foto van de kroonprinses.

Tekst gaat verder onder foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het is niet de eerste keer dat Mary naar de Milan Design Week gaat. Ook in 2021 was zij al aanwezig bij het evenement om Deense activiteiten te promoten.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--