Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ter inspiratie: 10x outfits van koningin Máxima die geschikt zijn voor de feestdagen

17 december 2023 · Leestijd 3 min

Nog 8 dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag geven we je inspiratie op het gebied van mode.

 Kerst en Oud & Nieuw zijn misschien wel de meest sfeervolle dagen van het jaar. Voor de gelegenheid zullen de meeste mensen dan ook een nieuwe outfit scoren. Heb jij nog niks leuks kunnen vinden? Met deze outfits van koningin Máxima helpen we je een beetje op weg.

Feestelijke jurken

Wil jij uiterst chic aan het kerstdiner zitten? Dan is deze zwarte jurk met veren misschien wel wat voor jou. Koningin Máxima droeg de outfit tijdens het 5 mei-concert in 2015. De jurk is ontworpen door het Belgische modehuis Natan. 

Máxima, Willem-Alexander 5 mei-concert 2015

Deze jurk vol pailletten is wat ons betreft zeer geschikt voor de jaarwisseling. Het feestelijke ontwerp van Natan is dit jaar twee keer gedragen door de koningin. 

Máxima_glitterjurk
Deze glitterjurk van Natan werd in 2023 twee keer gedragen door de koningin.

Smaragdgroen is een passende kleur voor de kerstdagen. In combinatie met kant wordt deze japon alleen maar feestelijker. Máxima heeft de jurk van Natan al sinds 2018 in haar kledingkast hangen. 

Máxima_Natan

Ook deze creatie is van modehuis Natan. Koningin Máxima droeg de jurk in het voorjaar van 2016, maar ook eind december zou de japon goed van pas komen. 

Máxima_Natan

Chique outfits met een broek

Koningin Máxima bewijst dat het dragen van een broek net zo feestelijk als een jurk kan zijn. Tijdens het 5 mei-concert in 2018 verschijnt ze in deze rode top met bijpassende broek van Natan (foto links). Vier jaar later komt de outfit opnieuw voorbij tijdens het inkomende staatsbezoek van de Indiase president (foto rechts). 

Máxima_Natan

Een andere outfit waar je tijdens de feestdagen goed mee voor de dag kunt komen is deze zwart-witte jumpsuit. Máxima heeft het ontwerp van Roland Mouret nog maar één keer gedragen. 

Máxima_jumpsuit

Ook een rode jumpsuit zou een goede kanshebber kunnen zijn voor het kerstdiner. Wie deze outfit wil dragen moet wel de portemonnee trekken, het geheel is namelijk een ontwerp van Valentino. 

Máxima_Valentino

Koninklijke galajurken

Een galajurk zal tijdens de kerstdagen minder gedragen wordend dan een normale jurk of broek. Toch zou het kledingstuk tijdens een chique receptie of diner nog wel eens van pas kunnen komen. Koningin Máxima weet er alles van. Deze groene avondjurk is slechts één keer gedragen door de koningin. Het opstaande stuk bij de schouder maakt de japon heel apart en zeer feestelijk. De galajurk is een ontwerp van het Franse modemerk Lanvin. 

Máxima_Lanvin

Misschien wel een van Máxima's meest feestelijke jurken komt van eigen bodem. Deze avondjurk spreekt voor zich en is ontworpen door Jan Taminiau. De koningin droeg de creatie in 2012. 

Máxima galajurken
Máxima draagt graag de kleur rood. Zo ook de avond voor het huwelijk van erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie van Luxemburg.

Een ander magisch ontwerp van Jan Taminiau is deze avondjurk met kleurverloop. Koningin Máxima nam de japon mee op staatsbezoek naar Engeland en Noorwegen. Wat een plaatje! 

Máxima_staatsbanket_Engeland_buckingham_palace
Staatsbezoek Verenigd Koninkrijk, 2018.

Ben jij al helemaal klaar voor de kerstdagen? Ontdek hieronder welk personage je bent uit de EO-kersttest.  

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--