Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima geniet van dans- en muziekdag in Haarlem

13 september 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was dinsdag enorm onder de indruk van de dans- en muziekprestaties bij Triple ThreaT, een jongerenorganisatie opgericht voor en door jongeren in Haarlem. "Wat zijn jullie goed, zeg", riep de koningin enthousiast tegen de dansende kinderen. De organisatie is de winnaar van het Grote Appeltje van Oranje 2022 van het Oranje Fonds. Triple ThreaT kreeg de prijs voor de manier waarop jongeren zich inzetten om de kloof tussen jongeren met en zonder kansen te dichten.

De organisatie wil jongeren stimuleren meer met hun passie te doen. Dat begon ooit met basketbal, maar al gauw kwam oprichter Okrah Donkor erachter dat alleen basketbal niet genoeg was. Onder meer dans, muziek en andere sporten werden toegevoegd. "We leren jongeren om die stenen in je rugzak om te zetten naar goudstaven: dan schiet je naar voren", vertelt mede-oprichter Philip Schemmekes aan de koningin.

ANP-454678733

Máxima kreeg dinsdag van alles te zien tijdens haar korte bezoek aan Triple ThreaT: de kapper House of Barbers, kinderen op dansles en jongeren in de muziekstudio. "Geweldig zeg, zo jong en zo'n stem", zei Máxima enthousiast na het horen van de rapmuziek van één van de jongeren.

ANP-454678773

Aan het einde van haar bezoek sprak Máxima met jongeren die meewerken in de organisatie. Zo vertelde mede-oprichter Dominique Schemmekes dat hij en broer Philip vroeger best wat sturing miste, iets wat ze de jongeren in Triple ThreaT willen bieden. "Ik was zelf al snel in contact met hulpverlening, ik deed alles wat niet mocht", vertelt Philip. "Sport biedt structuur en dat willen we die jongeren bieden." Dat vond de koningin mooi om te horen. "Je leert het meest van je eigen fouten", besloot ze.

ANP-454678784
ANP-448439289
De organisatie Triple ThreaT (rechts op de foto) won eerder dit jaar het Appeltje van Oranje, uitgereikt door koning Willem-Alexander.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--