Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima helpt met opbouw Bloemencorso

19 april 2023 · Leestijd 2 min

"Het ruikt hier gelijk al fantastisch", zo kwam koningin Máxima woensdag aan bij de opbouwdagen van het Bloemencorso Bollenstreek in Sassenheim. De koningin stak samen met Carla Breuer, burgemeester van de gemeente Teylingen, de eerste bloem op een van de wagens.

Na een opvoering van het Theater Teylingen kreeg de koningin een rondleiding langs de zestien praalwagens, waar ze zelf ook af en toe een bloem op stak, en sprak met de vrijwilligers van Bloemencorso over hun werk.

Lees verder onder de foto. 

Máxima Bloemencorso 2023

De koningin nam ook plaats bij Corsogroep KAVB Noordwijkerhout, waar vier jongeren met een beperking meehielpen met het steken van de bloembollen. Ze hielp hen even bij hun werk en merkte grappend op dat de vingers van de stekers door het harde werken dezelfde kleur hadden gekregen als de bloemen.

Lees verder onder de foto's. 

Máxima Bloemencorso 2023
Máxima Bloemencorso 2023

Het Bloemencorso Bollenstreek is dit jaar van 19 tot en met 23 april. De optocht van praalwagens rijdt op zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem.

Gesprek met Oekraïnse Julia

Tijdens het bezoek sprak de koningin ook met de 12-jarige Julia, die lijdt aan kanker. Het meisje, dat is gevlucht uit Oekraïne en donderdag voor chemotherapie naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht moet, was als uitje even bij de opbouw van de wagens komen kijken.

Julia sprak geen Nederlands, maar er was iemand aanwezig die kon vertalen voor haar en de koningin. Julia vertelde dat ze ziek is en wordt behandeld in het ziekenhuis voor kinderoncologie. Máxima zei daarop dat alles goed komt, dat het meisje geen betere zorg kon krijgen dan in het Prinses Máxima Centrum en nam samen met de glunderende Julia een foto.

Máxima Bloemencorso 2023
Máxima Bloemencorso 2023

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--