Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima hoort van Rotterdamse studenten over impact corona

25 mei 2021 · Leestijd 1 min

Koningin Máxima is dinsdag langsgegaan bij de Hogeschool Rotterdam Business School, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Daar sprak ze met studenten en medewerkers over hun ervaringen tijdens de coronapandemie. Ook hoorde ze welke voorbereidingen de school treft voor het nieuwe studiejaar.

Na de ontmoetingen stonden twee rondetafelgesprekken op het programma. Het eerste ging over de kansen en uitdagingen bij het geven van les in ondernemerschap. Bij de tweede sessie stond de aansluiting van het hoger onderwijs op de arbeidsmarkt centraal. Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Als gevolg van de coronamaatregelen kunnen in Nederland zo'n 445.000 studenten van het hoger beroepsonderwijs maar beperkt naar school en zijn de meeste lessen online. Dat gold niet voor de praktijklessen op de Rotterdamse school, die zijn altijd doorgegaan. De bedoeling is dat vanaf september de colleges weer fysiek plaatsvinden.

Het bezoek aan de school is onderdeel van een reeks gesprekken die koning Willem-Alexander en koningin Máxima, deels digitaal, voeren. Daarin hebben ze het over de gevolgen van de coronacrisis op verschillende sectoren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--