Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima hopt van West-Afrika naar Noorwegen

11 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima zal de komende dagen niet veel te vinden zijn in Paleis Huis ten Bosch. De koningin vliegt zondag naar Ivoorkust en doet later in de week nog twee landen aan. Benieuwd welke twee landen dat zijn? We vertellen het je graag.

Het bezoek aan Ivoorkust, waar Máxima zondagavond zal aankomen, staat in het teken van financiële gezondheid en het verder ontwikkelen van betaalbare en veilige financiële diensten in het land. Dit geldt met name voor achtergestelde groepen zoals vrouwen en kleine (landbouw)bedrijven. Máxima bezoekt het West-Afrikaanse land in het kader van haar VN-werk.

In Abidjan, de grootste en belangrijkste stad van Ivoorkust, voert Máxima onder meer gesprekken met presidentsvrouw Dominique Ouattara. Zij is betrokken bij de microfinanciering voor vrouwen.

Van Ivoorkust naar...

Van woensdag tot en met donderdag is de koningin in Senegal. In de hoofdstad Dakar zal Máxima gesprekken voeren met onder anderen president Macky Sall, de minister van Financiën en Budget en de minister van Economie, Planning en Samenwerking.

Op het programma staat ook een bezoek aan het hoofdkantoor van de Centrale Bank van West-Afrikaanse staten, die gevestigd is in de Senegalese hoofdstad. Máxima zal er praten over de hervormingen die nodig zijn voor het bevorderen van de toegang tot financiële diensten voor iedereen.

Na het werkbezoek aan Senegal staat er nog een reisje naar Noorwegen op de agenda. Op vrijdagavond 17 juni is koningin Máxima namelijk uitgenodigd voor een feest in het Koninklijk Paleis in Oslo. Samen met koning Willem-Alexander en prinses Amalia woont ze het galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra bij. Een leuke afsluiting van haar drukke werkweek!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--