Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima over inclusieve financiering tijdens coronacrisis

20 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdag een onlinegesprek gehad met Kristalina Georgieva, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het gesprek ging over de inclusieve financiering in de context van de coronacrisis.

Máxima sprak vanuit haar functie als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). De vrouw van koning Willem-Alexander sprak met Georgieva onder meer over de activiteiten van het IMF op het gebied van fintech. Ook ging het over digitale financiële diensten, cyberveiligheid en de betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen.

Het is niet voor het eerst dat de twee vrouwen met elkaar in gesprek gingen. Vorig jaar spraken Máxima en de IMF-directeur ook al tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos.

Máxima is sinds 2009 ambassadeur voor de VN. Ze zet zich onder meer in voor de goede toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen en digitale betaalmethode. Dat geeft vrijheden, maar is ook belangrijk ook voor het economisch herstel na de coronacrisis.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Banner-recht-doen.jpg

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--