Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima is twee dagen in India

29 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is deze week twee dagen in India. Ze is er maandag en dinsdag in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, en als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20.

Máxima spreekt in New Delhi onder meer met de minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, en online met de gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das. De gesprekken gaan over hoe India de G20-agenda voor financiële inclusie en digitale economie wil gaan vormgeven. India neemt vanaf 1 december het G20-voorzitterschap over van Indonesië.

Voor Máxima is het niet haar eerste VN-reis naar India. Ze was er eerder in 2014 en 2018. Afgelopen mei sprak ze al met de Indiase minister van Handel en Industrie tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos in Zwitserland. In oktober was er een soortgelijke ontmoeting met de minister van Financiën tijdens de G20-top in Rome.

Koningin-Maxima-mondkapje-India
Koningin Maxima op weg naar haar ontmoeting met de Indiase minister van Financien, Nirmala Sitharaman.
Koningin-Maxima-VN-reis-India
Koningin-Maxima-ontmoeting-president-India
Máxima heeft op haar eerste dag in India ook een ontmoeting met de Indiase president Droupadi Murmu. Zij is sinds 25 juli het nieuwe staatshoofd van het land.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--