Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima leert alles over nieuwe kansen door microchips

25 mei 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima kwam donderdagmiddag langs bij NXP Semiconductors in Nijmegen, een bedrijf dat microchips maakt. Tijdens het werkbezoek kreeg ze een uitgebreide demonstratie van verschillende toepassingen van de chips en zag in de fabriek hoe ze worden gemaakt.

Het bedrijf maakt chips voor onder meer auto’s, industrie en communicatie. Máxima zag onder meer de ontwikkeling van dertig jaar autoradio en kreeg een demonstratie van een voetgangersdetectieradar voor auto’s. De koningin sprak daarna met medewerkers over hoe NXP werkt aan kansen voor vrouwelijk talent en over de ambities om klimaatneutraal te worden.

Lees verder onder de foto's.

Máxima microchips Nijmegen 4
Koningin Máxima wordt bijgepraat over de toepassingen van microchips in auto's.
Maxima Nijmegen auto's

Daarna lieten studenten van de Technische Universiteit Eindhoven Máxima verschillende voertuigen zien om haar een idee te geven over toekomstige innovaties. De dag werd afgesloten in de zogenoemde cleanroom van de fabriek. Daar werd Máxima uitgelegd hoe chips en wafers, schijven met daarop chips, worden gemaakt.

Lees verder onder de foto's.

Maxima Nijmegen
Máxima microchips Nijmegen 3

De koningin sprak met medewerkers over hoe NXP werkt aan kansen voor vrouwelijk talent en over de ambities om klimaatneutraal te worden. Vervolgens lieten studenten van de Technische Universiteit Eindhoven Máxima verschillende voertuigen zien om haar een idee te geven over toekomstige innovaties.

Máxima afscheid Nijmegen

De dag werd afgesloten in de zogenoemde cleanroom van de fabriek. Daar hoorde Máxima hoe chips en wafers (schijven met daarop chips) worden gemaakt.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--