Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima op de fiets naar Haags museum

2 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het Kunstmuseum in Den Haag. Op de fiets en in een geel broekpak was ze komen aanrijden bij het museum in haar eigen stad. Het museum was elf weken gesloten vanwege de corona-epidemie. Net als andere musea mag het Kunstmuseum sinds maandag weer beperkt bezoekers ontvangen.

Een algemene richtlijn voor bezoekers is om vooral lokaal uit te gaan, daarom bezocht koningin Máxima een museum in eigen stad. Máxima sprak tijdens haar bezoek aan het Haagse Kunstmuseaum met medewerkers, waaronder conservatoren en medewerkers die zich bezig hebben gehouden met de invoering van de coronamaatregelen. Aan bod kwam onder andere de gevolgen van de coronacrisis op de museumwereld. Daarnaast spraken ze over de invoering van de huidige richtlijnen voor musea: maximale aantalen bezoekers, verplicht vooraf reserveren en het instellen van vaste looproutes.

Na de gesprekken bezocht koningin Máxima de tentoonstellingen ‘Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary’ en ‘Breitner vs Israels -Vrienden en rivalen’. De expositie van schilderijen van George Hendrik Breitner en Isaac Israels gaat over de rivaliteit tussen de schilders en vrienden en hun ontwikkelingen in de schilderkunst. Thema’s zijn het militaire leven, het stadsleven in Amsterdam en de portretkunst, waarbij de individuele uiting van emoties centraal staat.

Bron: ANP / RVD 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--