Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima past outfit aan op event

2 november 2016 · Leestijd 2 min

De derde dag van het staatsbezoek aan Australië staat in het teken van herdenkingen. Koningin Máxima kiest overdag voor een gepaste outfit van haar favoriete ontwerpers Natan en Delvigne.

Koningspaar-memorial-muur-klaprozen.jpg

De kanten jurk is wederom een ontwerp van Edouard Vermeulen van het modehuis Natan. De rood/oranje japon past precies bij de rode poppy ofwel klaproos, die in het Brits Gemenebest symbool staat voor alle gevallen soldaten. Zowel de koningin als de koning dragen een 'poppy' tijdens de verschillende ceremonies.

Ma-xima-in-Willemstad.jpg

Een zonnig hoedje

Het bijpassende hoedje is, uiteraard, van hoedenmaakster Fabienne Delvigne. Máxima droeg dit hoedje al eens eerder tijdens een zonnig bezoek in 2011 aan Curaçao.

Ma-xima-oorbel.jpg

Citrien juwelen

Al sinds 2003 draagt Máxima graag juwelen gemaakt van citrien, merkt modeblogger Josine Droogendijk op. De citrien oorhangers, armband, en ring konden niet ontbreken tijdens dit staatsbezoek.  

koningin-avondjurk.jpg

De avondjurk

Koningin Máxima ziet er tijdens het avondprogramma in het Sydney Opera House prachtig uit in haar blauwe avondrok van Natan met groene top.

Beatrix-bedankt.jpg

De top is nieuw, maar de rok hebben we eerder gezien bij de dankbetuiging aan prinses Beatrix in 2014.

Koningin-Ma-xima_07.jpg

Een collier uit de koninklijke collectie

Koningin Máxima schittert tijdens het concert met een collier van smaragd uit de koninklijke collectie. De set met smaragden komt uit de tijd van Wilhelmina van Pruisen en is via koning Willem I binnen de familie Oranje-Nassau gebleven. Deze historische set bestond destijds uit 33 smaragden, die de basis vormen voor de nieuwe set die Emma in 1889 voor haar dochter prinses Wilhelmina liet maken.

Máxima droeg dit collier met de cabochon geslepen smaragd al eens eerder tijdens een staatsbezoek aan China in 2015.

Bron: modekoninginmaxima.nl
Foto's: ANP

Ma-xima-armband-ring.jpg

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--