Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima straalt van top tot teen in crème bij scouting Woerden

22 februari 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima woont vandaag een mini Jamboree van Scouting Nederland bij in Woerden. De bijeenkomst heeft als thema 'Jonge leiders maken de toekomst'. Voor het bezoek aan de scouting trekt de koningin een nieuwe outfit uit de kast, en die bestaat volledig uit de kleur... crème.

Het bezoek begint niet met een saluut, maar met enkele sprekers die op het thema van de dag reflecteren. Wel schuift de koningin aan bij, hoe kan het ook anders, het kampvuur. Niet om marshmallows te roosteren, maar om te praten met onder andere scouts en bestuurders binnen de overheid. Jongeren vertellen wat het voor hen betekent om spelenderwijs te kunnen groeien in hun persoonlijk leiderschap. Door de scouting hebben zij namelijk vaardigheden ontwikkeld die hen verder helpen in de samenleving.

Lees verder onder de foto.

Máxima-woerden
Koningin Máxima komt aan in Woerden.

Crème de la crème

Máxima verschijnt vandaag van top tot teen in het crème. Je zou denken een gewaagde kleur voor een bezoek aan de scouting, maar de koningin weet haar outfit vlekvrij te houden. De look bestaande uit een pak, coltrui en bijpassende mantel hebben we nog niet eerder gezien bij de koningin. Doordat Máxima gebruikmaakt van één kleurenpalet oogt ze niet alleen heel chic, ze plakt er optisch ook wat centimeters aan vast. Door een monochrome look lijk je namelijk wat langer. De crème look paart de konningin met gouden accessoires en statement oorbellen.

Lees verder onder de foto's.

maxima-woerden2
Koningin Máxima draagt een pak, coltrui en mantel in dezelfde kleur: crème. Deze paart de koningin met neutrale hakken.
maxima-woerden3
In haar oren pronken grote gouden oorbellen die passen bij de warme ondertoon van de rest van de outfit.

Het is niet voor het eerst dat de koningin deze stijltruc uit de kast trekt, want we zien Máxima de laatste tijd vaker in monochrome outfits. Zo droeg ze gisteren nog een witte outfit van top tot teen. Maar ook de kleur grijs heeft de koningin ontdekt, zo droeg Máxima recentelijk nog een grijze monochrome look.

Aandacht voor mentale gezondheid

Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met ruim 110.000 leden. Behalve praktische vaardigheden, is er binnen de scouting ook aandacht voor de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Scouting Nederland werkt samen met stichting MIND Us, waar koningin Máxima erevoorzitter van is.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--