Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima kookt en speelt rekenspelletjes met schoolkinderen

14 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Brede Bossche School de Hambaken in Den Bosch. De koningin ging aan de slag met een kookworkshop en speelde taal- en rekenspelletjes met de scholieren van de Bossche school.

De spellen die Máxima speelde met de kinderen hebben als doel de vaardigheden van de Nederlandse taal en het rekenen te verbeteren. Met de jongste leerlingen volgde ze een kookworkshop.

Lees verder onder de foto's en video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Later keek de koningin ook nog toe bij sportactiviteiten van jongeren en de jeugdsportwerkers van PowerUp073.

Lees verder onder de foto.

Maxima bij sportende kinderen 2023

Het werkbezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek over kansengelijkheid op nationaal niveau. De vraag ‘hoe kunnen we breed naar het thema kansengelijkheid kijken, maar daarin tegelijk ook scherpe en concrete keuzes maken?’ stond daarbij centraal. Na afloop stonden kinderen te wachten om een glimp van de koningin op te vangen en haar een hand te geven. 

Lees verder onder de foto's.

Sport en mentale gezondheid 

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend ook in Gouda een bezoek gebracht. Dit bezoek stond in het teken van de invloed van sport op de mentale gezondheid. De koningin sprak in haar rol als erevoorzitter van MIND Us met jongeren over de invloed van sport op hun leven, maar vertelde ook wat bewegen met haar zelf doet. Máxima vertelde na afloop van een voetbaldemonstratie door jongeren dat ook zij wel eens last heeft van "ups and downs" en "stress". Sporten, zo vertelde ze, is voor de koningin een manier "om te balanceren". 

Met andere jongeren sprak Máxima over het belang van het hebben van een thuis. Een jongetje gaf hier aan dat hij zich niet thuis voelt bij zijn ouders. De koningin zei dat ze zelf vroeger ook niet altijd een "thuis" had, maar dat dit niet door je ouders hoeft te komen. Om zich fijn te voelen, focust Máxima zich op "dingen die je gelukkig maken". Voor haar is dat onder meer dansen en wandelen. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--