Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima steekt ondernemers een hart onder de riem

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag meegedaan aan een virtuele vergadering van het hoofdbestuur van MKB-Nederland, en daarbij haar steun voor mkb-ondernemers uitgesproken. Zij merken namelijk een grote impact van de coronacrisis. Dat laat MKB-Nederland weten.

De koningin was uitgenodigd door voorzitter Jacco Vonhof. Máxima deed mee aan de vergadering als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Samen met de voorzitters van de brancheorganisaties ging de koningin in gesprek over de coronacrisis en de gevolgen voor bedrijven. De koningin uitte haar zorg over ondernemers die kampen met liquiditeitsproblemen. Ook sprak ze over de moeilijke positie van zzp'ers, die nu vaak zonder opdrachten zitten.

Máxima zei onder de indruk te zijn van alle initiatieven die zijn opgestart door burgers en bedrijven in deze moeilijke tijden. Ze zegt blij te zijn dat de crisis veel creativiteit en ondernemerschap veroorzaakt. Ze riep bedrijven op om een ommezwaai te maken om de crisis door te komen. Zo is het onderwijs online gegaan, maken productiebedrijven medische materialen en bezorgen restaurants maaltijden thuis.

Bron: ANP

Lees meer over

Koningin Máxima

--:--