Baklava, rookworsten en broodjes hamburgers: koningin Máxima bezoekt SVO vakopleiding food

Studenten en docenten van de SVO vakopleiding food in Houten ontvangen vanmiddag koningin Máxima. Een veelzijdig bezoek met een 'frituurcollege', een kookles baklava maken en een praktijkles rundvlees bewerking. Blauw Bloed is erbij en neemt met de koningin een kijkje in de keuken van het mbo-vakonderwijs.
Er staan diverse kook- en praktijklessen op het rooster van koningin Máxima vandaag. Het werkbezoek aan de school richt zich op de samenwerking van het mbo-vakonderwijs en de foodbranche.
Praktijklessen
De rondleiding door de school is ingedeeld in verschillende lessen. Koningin Máxima begint bij het 'frituurcollege' en kijkt mee bij de praktijklessen groentevoorbereidingen en baklava maken. De lessen vinden plaats in praktijklokalen waar de studenten theorie leren én werkzaamheden kunnen uitvoeren in de praktijk.
Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: koningin Máxima kookt mee met kinderen.
Lees verder onder de foto.

Hybride rookworsten
Ook studenten van de vakopleiding tot slager krijgen een bezoek van de koningin. Met een paars haarnetje op en een witte jas aan, hoort Máxima hoe rookworsten op verschillende manieren worden gemaakt. In het gesprek met de student haalt ze ook nog haar bezoek aan Royal Cosun eerder deze maand aan, waar gewassen worden verwerkt tot voeding. Waar de koningin benieuwd naar is, is het onderdeel proeven. De hybride rookworst met naast vlees andere ingrediënten, is volgens een andere student iets minder lekker dan de gewone. De koningin is nieuwsgierig naar hoe de slagers in opleiding er naartoe kunnen werken om zo'n innovatief product tóch lekkerder te krijgen. Eenmaal buiten kijkt Máxima toe hoe verse broodjes hamburgers worden bereid.



Beeld: ANP

Geschreven door
Jeanine van Nieuwkoop-Steenhoven