Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima verdiept zich in het Nederlandse koloniale verleden

17 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima gaat dinsdag 22 november naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Ze zal daar een werkbezoek brengen aan de tentoonstelling Onze koloniale erfenis, waarbij de Nederlandse koloniale geschiedenis in Indonesië, Suriname en de Caribische delen van het koninkrijk centraal staat.

Na aankomst krijgt de koningin een korte introductie over de voorstelling van de algemeen directeur van het Nationaal Museum voor Wereldculturen, Marieke van Bommel, en de inhoudelijk directeur, Wayne Modest. Daarna wordt Máxima door de conservator Caribisch Gebied en Koloniale Geschiedenis, Wendeline Flores, langs de zes thema's van de tentoonstelling geleid.

De thema's van de expositie zijn arbeid en uitbuiting, grondstoffen en producten uit de koloniën, muziek en veerkracht, racisme, taal en tot slot het thuisgevoel. Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek met betrokkenen bij de expositie en vertegenwoordigers uit onder meer het onderwijs, de cultuursector en de politie.

Het museum wil bezoekers informeren en bewustmaken van de impact van het kolonialisme op de huidige samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van beeldvorming en taalgebruik. Dit gebeurt aan de hand van voorwerpen, verhalen, beeldmateriaal en kunstobjecten. De tentoonstelling is de komende jaren als vast onderdeel van het Tropenmuseum te zien.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--