Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima volbrengt belangrijke taak in New York

23 september 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagavond (plaatselijke tijd) tijdens een ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres haar jaarverslag aangeboden van haar VN-werkzaamheden van het afgelopen jaar. De koningin is al sinds 2009 voor de VN actief als speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal op het gebied van inclusieve financiering (UNSGSA).

De titel van het jaarverslag is "Rechtvaardige, Inclusieve en Duurzame Groei". Daarin wordt onder meer ingegaan op het belang van een inclusieve digitale economie, financiële gezondheid, consumentenbescherming, eenduidige dataverzameling en de rol van financiële inclusie in het economisch herstel na de coronapandemie.

Koningin Máxima reisde dinsdag direct na afloop van Prinsjesdag naar New York om daar de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij te wonen. Naast de ontmoeting met Guterres had zij gesprekken in New York met onder anderen vertegenwoordigers van ontwikkelingsorganisaties en de private sector en regeringsvertegenwoordigers van landen. Ook was ze spreker bij twee VN-evenementen.

Monegaskische royal

Koningin Máxima was niet de enige spreker tijdens het evenement. Ook prins Albert van Monaco heeft gesproken voor de Verenigde Naties. Hij zei onder andere dat Monaco zich hard blijft inzetten voor milieubescherming en duurzame ontwikkeling. Albert bepleitte een "solidariteitsplicht" voor alle landen om de energietransitie tot een succes te maken.

Albert was naar New York gereisd nadat hij maandag de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth in Londen had bijgewoond. Het is onbekend of prinses Charlene met hem meereisde, zij was er in elk geval niet bij tijdens zijn toespraak voor de VN.

ANP-455144113

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--