Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima's mooiste outfit van 2015

31 december 2015 · Leestijd 2 min

De stemmen zijn geteld! Volgens de kijkers en volgers van Blauw Bloed is deze outfit van koningin Máxima de mooiste van 2015.

Van de 4124 stemmen gingen er maar liefst 1311 naar de jurk van couturier Claes Iversen, die koningin Máxima droeg tijdens het staatsbezoek aan Denemarken. De winnende jurk heeft een warme brique kleur en is bewerkt met klavertjes van pailletten

Maxima-jurk-Claes-Iversen-Denemarken.jpg

Het prachtige kledingstuk wint maar net van de jurk die koningin Máxima droeg op Prinsjesdag. Deze jurk, ontworpen door de Nederlandse couturier Jan Taminiau, kreeg 1290 stemmen.

Prinsjesdag-Maxima.jpg

Modefestijn in Denemarken

Stylist Bodo Breg vertelt in de uitzending van 12 december dat hij het staatsbezoek aan Denemarken een ‘waar modefestijn’ vindt. Koningin Máxima draagt tijdens het bezoek verschillende outfits van de Deens-Nederlandse modeontwerper Claes Iversen.

Claes Iversen

Claes Iversen woont in Nederland maar werd in 1977 geboren in Denemarken. Iversen is bekend in koninklijke kringen. De couturier heeft meerdere outfits voor prinses Viktória de Bourbon de Parme ontworpen, waaronder haar trouwjurk.

Viktoria-Jaime-huwelijk.jpg
Jaime en Viktória op hun trouwdag.

In november werd de koningin weer gespot in een jurk van Claes Iversen bij de slotmiddag van 'Kracht on Tour'. Deze outfit had Máxima ook al gedragen tijdens het bezoek aan Denemarken.

Maxima-Kracht-on-Tour.jpg

Wij kijken uit naar een nieuw jaar vol prachtige outfits van koningin Máxima!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--