Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Sonja 'diep onder de indruk' van werk verplegers

12 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Sonja van Noorwegen zou dinsdag eigenlijk naar een groot symposium gaan ter gelegenheid van de Internationale dag van de Verplegers. Omdat deze vanwege de coronacrisis niet doorgaat, heeft de koningin een video opgenomen waarin ze onder meer vertelt hoe diep ze onder de indruk is van hun werk.

Sonja had uitgekeken naar het symposium. "Vanwege de coronasituatie kunnen we helaas niet bijeenkomen. In plaats daarvan zijn jullie waar jullie het meest nodig zijn: aan het werk bij zorginstellingen door het hele land."

In de video vraagt de koningin zich hardop af wat het werk van verplegers inhoudt. "Een deskundige verzorger die er voor ons is wanneer het lichaam het laat afweten. We zijn dan waarschijnlijk op ons kwetsbaarst en dan zorgt er iemand met grote kalmte, met een opbeurende glimlach, wijsheid, warme handen en een goed humeur voor ons."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Terugblik

Ook blikt Sonja terug op het moment dat haar echtgenoot koning Harald zelf in aanraking kwam met verplegers. "Ik wil met jullie delen wat mijn man zei nadat hij een hartoperatie had ondergaan en zo goed was geholpen. Hij noemde de verplegers toen: mijn engelen. Jullie zijn zo belangrijk voor ons."

De koningin is diep onder de indruk van de inspanningen van de verzorgers. "Zowel in het werk dat jullie dagelijks doen als tijdens de crisis waar we momenteel mee te maken hebben."

Sonja 'feliciteert' alle verplegers op deze dag. "Bedankt voor alles wat jullie doen. Veel succes met jullie essentiële werk."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--