Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Sonja eert school met haar eigen award

3 december 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Sonja van Noorwegen heeft net als voorgaande jaren een naar haar vernoemde award uitgereikt aan een middelbare school. Deze keer ging de eer naar de middelbare school Sandnessjøen in de Noorse provincie Nordland, die de Koningin Sonja School Award donderdag in ontvangst mocht nemen.

De koningin werd bij de school welkom geheten door een grote groep leerlingen en directeur Arne Tømmervold. Voorafgaand aan de prijsuitreiking kreeg ze een rondleiding en ontmoette ze onder andere vijftien leerlingen die de opleiding voor ambulancebroeder doen. Zij demonstreerden Sonja wat ze doen als ze een patiënt met pijn op de borst moeten behandelen.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De school werd vereerd met de award vanwege de nauwe samenwerking met lokale bedrijven en organisaties om leerlingen stage te kunnen laten lopen. Volgens de jury van de schoolprijs helpt dat om schooluitval tegen te gaan en zorgt het ervoor dat leerlingen makkelijker aan het werk komen. Ook de studentenparticipatie en de begeleiding tijdens de overgang van de basisschool naar de middelbare school werden geprezen. Sonja noemde de school van Sandnessjøen "een waardige winnaar".

De award werd vijftien jaar geleden voor het eerst overhandigd. De prijs bestaat uit 250.000 Noorse kronen (25.000 euro) en een door de koningin gemaakte prent. In totaal waren dit jaar negentien scholen genomineerd.

Bron: ANP / Foto: Det kongelige hoff

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--