Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Sonja spreekt met culturele instellingen

5 november 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse koningin Sonja heeft donderdagmiddag geluncht met vertegenwoordigers van zes culturele instituten. De vorstin is beschermvrouwe van de instellingen.

Tijdens de bijeenkomst in Dronning Sonja KunstStall, het kunstencentrum dat in de voormalige stallen van het koninklijk paleis in Oslo is gehuisvest, liet Sonja zich informeren over hoe de instellingen het laatste jaar hebben ervaren. In haar welkomstpraatje onderstreepte ze het belang van kunst en cultuur, juist in deze coronacrisis. "Kunst is de levensader van onze samenleving", zei ze. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de cultuursector hard is getroffen en volgens de koningin heeft dat gezorgd dat het afgelopen jaar een grote uitdaging is geweest voor de cultuursector.

Het gezelschap bestond uit vertegenwoordigers van musea, de voorzitter van een organisatie voor jeugdorkesten en organisatoren van cultuurfestivals. Die hielden ieder een toespraak waarin ze hun kijk op het afgelopen jaar ontvouwden en hun beeld voor de toekomst schetsten.

Na de bijeenkomst, waarbij de deelnemers keurig de geldende coronaregels in acht namen, zoals op foto’s op de site van het Noorse hof te zien is, kregen de cultuurvertegenwoordigers een rondleiding door een deel van Dronning Sonja KunstStall en bezochten ze een tentoonstelling rond de Noorse schilder Edvard Munch.
Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--