Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningsdochter niet toegelaten op gewenste school

26 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Na bijna dertig jaar zal er dit schooljaar geen lid van de Belgische koninklijke familie naar het Sint-Jan Berchmanscollege gaan. Prinses Eléonore, de jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, is niet toegelaten op de Brusselse middelbare school, meldt Het Nieuwsblad.

Eléonore volgde haar lagere schoolopleiding wel op het Sint-Jan Berchmanscollege, maar werd niet toegelaten tot het middelbare onderwijs. De Nederlandstalige school heeft voor het komende schooljaar te veel inschrijvingen gekregen en heeft daarom criteria opgezet voor toelating. Eén daarvan was het hebben van broers of zussen in hogere klassen en die heeft Eléonore daar niet meer.

Dubbel pech

Vlaamse media meldden woensdag dat de school ook een afstandscriterium hanteert, maar dat wordt door de schoolleiding tegengesproken. Dat is alleen het geval voor de basisschool, die Eleónore net heeft verlaten. Voor de middelbare school is er geen afstandsgrens. 

Dat betekent dubbel pech voor de 12-jarige prinses, want de afstand naar haar nieuwe school wordt drie keer zo groot. Ze begint volgende week op het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem, op 18 kilometer van de koninklijke woning in Laken. Het Brusselse college is maar 6 kilometer ver.

Eléonore is niet de enige die van school moet veranderen. Dat lot treft ook haar broer prins Emmanuel (14). Hij heeft de leeftijdsgrens bereikt voor Eureka, de school voor kinderen met leerproblemen in Kessel-Lo.

Emmanuel stapt over naar de International School of Brussels (ISB), waar sinds vorig jaar ook zijn broer prins Gabriël zit. ISB heeft ook aandacht voor leerlingen met leerproblemen, wat de keuze van koning Filip en koningin Mathilde mede heeft bepaald aldus Het Nieuwsblad.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--