Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningshuizen hebben handen vol aan Olympische Spelen

9 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen hebben de Europese koningshuizen het weer druk gehad met het feliciteren van succesvolle landgenoten. In Noorwegen, België, Denemarken, Spanje en Luxemburg was er reden tot vreugde.

Koning Harald zag dat het Noorse team zelfs twee gouden medailles binnensleepte. "Ik stuur mijn oprechte felicitaties na een fantastische race, met een olympisch record en gouden medaille voor de olympisch kampioen op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio!", schrijft Harald in een bericht aan Jakob Ingebrigtsen. Bij het beachvolleybal werden Anders Mol en Christian Sørum eerste, volgens de koning een "historische" winst.

De Belgen stuurden felicitaties naar de springruiters, die brons veroverden, en koning Felipe van Spanje zag drie zilveren medailles en één bronzen bijgeschreven worden. Kroonprins Frederik van Denemarken juichte voor het binnenhalen van een gouden en zilveren plak.

Twaalfde

Ook waren er felicitaties voor niet-winnende sporters. Het Luxemburgse hof had zaterdag speciale aandacht voor atleet Charles Grethen, die eveneens uitkwam op de 1500 meter. Hij werd twaalfde maar zette in de halve finale wel een nieuw nationaal record neer.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten zaterdag nog niet van zich horen op sociale media, ondanks de gouden medaille voor Sifan Hassan op de 10.000 meter.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--