Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar aanwezig bij aftrap 75 jaar bevrijding in Terneuzen

1 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven de aftrap voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland in Terneuzen. Het koninklijk paar reist op 31 augustus in het bijzijn van minister-president Mark Rutte, minister Ank Bijleveld van Defensie en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar Zeeland.

Tijdens de viering opent de koning het jubileumjaar door aan de Schelde een belboei te luiden. Daarna volgt een vloot- en vliegparade, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Gedurende de bijeenkomst in Terneuzen is er speciaal aandacht voor de bevrijding van Zuid-Nederland en voor de Slag om de Schelde. Veteranen van landen die hierbij betrokken waren, zijn in Terneuzen aanwezig. Ook is er in het Scheldetheater een kort programma waar minister-president Rutte een toespraak houdt.

Voor de feestelijkheden zijn ook vertegenwoordigers uitgenodigd van de landen die betrokken waren bij de bevrijding van Nederland. Zo zijn ook koning Filip en koningin Mathilde van België aanwezig.  Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zijn meer buitenlandse staatshoofden en gasten uitgenodigd, onder wie zoals eerder bekend gemaakt ook de Amerikaanse president Donald Trump. Wie de uitnodiging hebben aangenomen wordt echter pas vlak voor 31 augustus bekend.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--