Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar begint de werkweek met belrondje

31 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag telefonisch contact gezocht met het landelijke netwerk Nederland Zorgt Voor Elkaar. Zijn echtgenote koningin Máxima verraste Qredits met een telefoontje.

Máxima besprak als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap met oprichter Elwin Groenevelt de impact van de coronacrisis op de ondernemers die via Qredits een lening voor hun bedrijf hebben gekregen.

Ruim twee weken geleden werd de Qredits Hulplijn gestart waar ondernemers uitstel van aflossing kunnen aanvragen. Daarnaast kunnen ondernemers een CrisisCoach bellen om te sparren over wat te doen met hun bedrijf in deze spannende tijden. Koningin Máxima was blij te horen van de oplossingsgerichte aanpak.

Zorgen

De koning hoorde via Jan Smelik, algemeen coördinator van Nederland Zorgt Voor Elkaar, over de vele spontane initiatieven van bewonerscollectieven door het hele land om gezinnen en ouders tijdens de crisis bij te staan.

Jan Smelik uitte tegenover koning Willem-Alexander ook zijn zorgen over de vele maatschappelijke initiatieven die ten onder dreigen te gaan als gevolg van de maatregelen.

"De overheid besteedt miljarden om het bedrijfsleven door de crisis heen te helpen, maar voor maatschappelijke organisaties is vooralsnog nauwelijks een vangnet. We hopen dat veel van de huidige initiatieven ook na de coronacrisis blijven voortbestaan", aldus Smelik.

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich richten op welzijn, wonen en zorg.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--