Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar begint staatsbezoek Duitsland in de regen

5 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmorgen om 10:30 uur geland op de luchthaven Berlin-Brandenburg voor hun driedaagse staatsbezoek aan Duitsland. De reis naar Berlijn vormt de afronding van een reeks bezoeken aan de Duitse deelstaten die het koninklijk paar sinds de inhuldiging in 2013 bracht.

Koning Willem-Alexander heeft als copiloot het regeringsvliegtuig van Nederland naar Berlijn gevlogen. Twee Duitse Eurofighter-straaljagers begeleidden het toestel bij de landing. Het koningspaar werd vervolgens begroet met 21 saluutschoten en werd bij de vliegtuigtrap verwelkomd door een Duitse delegatie en de Nederlandse ambassadeur in Berlijn. Vervolgens inspecteerden ze de erewacht.

Het staatsbezoek is eerder uitgesteld en gaat nu door met beperkingen wegens het virus en de geldende maatregelen. In Berlijn zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima dinsdag onder anderen Angela Merkel ontmoeten, in haar laatste maanden als de bondskanselier van Duitsland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Volgens modejournaliste Josine Droogendijk heeft koningin Máxima voor de start van het staatsbezoek gekozen voor een jurk van het Belgische modehuis Natan. Ze stapte het regeringsvliegtuig uit in een crèmekleurige zijden jurk met vlinders en bloemen.

De stof is met de hand beschilderd door kunstenaar Pablo Piatti, die net als Máxima uit Argentinië komt. Piatti, die in België woont en werkt en vooral bekend is van grote muurschilderingen, werkt vaker samen met het modehuis van ontwerper Edouard Vermeulen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mode- en stijlliefhebbers komen volgens de Berliner Morgenpost maandagavond pas echt aan hun trekken bij het staatsbanket en bij het concert van het Koninklijk Concertgebouworkest dat het koningspaar dinsdagavond aanbiedt. Dat voorspelt althans de Berliner Morgenpost. 'Zoals bekend wordt de kleding van koningin Máxima door de modepers regelmatig geprezen als modern en elegant', aldus de Berlijnse krant in een voorbeschouwing op het bezoek.

Bron: ANP / Hans Jacobs - RoyalBlogNL

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--