Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar bij wedstrijd Nederlands Elftal in Arena

10 juni 2021 · Leestijd 2 min

Máxima en Willem-Alexander wonen de eerste wedstrijd bij van het Nederlands Elftal tijdens het EK voetbal. Het koninklijk paar zit zondagavond in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voor de groepswedstrijd Nederland-Oekraïne.

ANP-352346703.jpeg

Oekraïne is de eerste EK-tegenstander van Oranje. De andere groepswedstrijden worden gespeeld tegen Noord-Macedonië en Oostenrijk.

Koning Willem-Alexander liet eerder weten niet de winnaar van het EK voetbal te kunnen voorspellen. Op de vraag wie volgens hem Europees kampioen wordt, antwoordde hij ontwijkend. "De kampioen", zei Willem-Alexander begin juni tijdens een bezoek aan twee buurtinitiatieven in Den Haag.

Vier wedstrijden van het EK, dat in verschillende Europese landen wordt gehouden, vinden plaats in Amsterdam. Het gaat om drie groepswedstrijden en een achtste finale. De finale is op 11 juli in Londen.

Ook Koning Filip supporter EK Voetbal

Koning Filip reist volgende week donderdag naar Kopenhagen. De Belgische vorst woont daar de tweede wedstrijd van de Rode Duivels bij op het EK voetbal. België speelt dan tegen Denemarken. Filip is donderdagmiddag in Tubeke, bij een van de laatste trainingen van de Belgische ploeg voor het EK begint. Daar zal hij de spelers en technische staf succes wensen.

Het Belgisch voetbalelftal begint aan het EK als een van de favorieten. De ploeg staat al sinds 2019 bovenaan de wereldranglijst.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--