Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar 'diep geraakt' door gesprekken met Oekraïeners

8 maart 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn "diep geraakt" door het gesprek dat ze dinsdag voerden met mensen uit de Oekraïense gemeenschap. Het koningspaar ontving hen op Paleis Noordeinde in Den Haag om te praten over de oorlog in Oekraïne.

"Mensen uit de Oekraïense gemeenschap in Nederland vertelden ons vandaag hun verhaal. Zij spraken over hun angst, woede en peilloze verdriet. Over de liefde voor hun dierbaren. En over hun overtuiging dat vrijheid zal zegevieren", schrijven Willem-Alexander en Máxima in een korte verklaring. "De gesprekken hebben ons diep geraakt. Oekraïne verdient ons aller steun."

Ook de Oekraïense ambassadeur Maksym Kononenko en zijn vrouw Tetiana Doroshenko waren bij het gesprek aanwezig. Kononenko had kort voor het gesprek een brief ontvangen van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, waar hij een stukje uit voorlas. In een video gedeeld door het koninklijk huis is te horen dat Willem-Alexander praat over "donkere scenario's" die hij zich "niet eens kan voorstellen".

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Anderhalve week geleden viel het Russische leger Oekraïne binnen. Verscheidene gebieden worden bezet en veel Oekraïners zijn op de vlucht geslagen. Vlak na het uitbreken van de oorlog hadden koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun steun aan Zelenski betuigd.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--