Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag 8: Koningspaar en Amalia vervolgen reis op Sint Maarten

6 februari 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandag begonnen aan het tweede deel van hun reis aan het Caribisch deel van Nederland. De eerste bestemming is Sint Maarten, waar ze 's ochtends aankomen. De koning vloog het regeringstoestel als copiloot van Curaçao naar Sint Maarten.

Het koningspaar en Amalia beginnen de dag op de luchthaven van Sint Maarten, Princess Juliana International Airport. Daar wordt het gezelschap door de aanwezige pers opgewacht bij het verlaten van het vliegtuig, waarop ze een bezoek brengen aan de gerenoveerde luchthaven. De locatie raakte in 2017 ernstig verwoest door orkaan Irma.

Lees verder onder de foto's. 

Willem-Alexander Máxima Amalia Sint Maarten 2023
Máxima Amalia Sint Maarten 2023
Willem-Alexander Máxima Amalia Sint Maarten 2023

Daarna brengen Amalia en het koningspaar een bezoek aan de hulp- en rampenbestrijdingsdiensten, een medisch centrum en zijn ze bij een lunch met leden van het parlement en de ministerraad. De dag wordt afgesloten met lokale kunst en een culturele manifestatie op de Boardwalk, een 900 meter lange wandelboulevard, in hoofdstad Philipsburg.

Lees verder onder de foto's. 

Amalia Sint Maarten 2023
Máxima Sint Maarten 2023
Amalia Sint Maarten 2023

Sint Maarten is de vierde bestemming van de volledige kennismakingsreis van Amalia met het Caribisch deel van Nederland. Eerder gingen Amalia en haar ouders langs Bonaire, Curaçao en Aruba. Later volgen nog Sint Eustatius en Saba.

Máxima Sint Maarten 2023

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--