Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar vergeet Songfestival niet

16 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zitten zaterdagavond klaar voor het alternatieve songfestivalprogramma Eurovision: Europe Shine a Light. Op sociale media plaatste het hof kort voor aanvang van de show een foto met daarin een boodschap voor heel Europa.

"Europa gaat door een zeer moeilijke tijd. Laten we onze ogen en oren voor elkaar open houden. Samen staan we sterk", zo laat het koningspaar optekenen. "Europe, shine a light and keep the music alive!"

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vorig jaar

Het koningspaar keek vorig jaar ook naar het Eurovisiesongfestival. Kort na de overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv plaatsten de koning en koningin een felicitatie op Twitter. "Duncan’s song is a winning game! Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!", luidde de tweet.

Willem-Alexander liet zich eind april nog bijpraten door Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival. Hij belde hem om te vragen naar de laatste stand van zaken omtrent de annulering van het evenement en de alternatieve tv-show van zaterdag.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--