Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar luncht op 1,5 meter met uitblinkers

30 juni 2020 · Leestijd 2 min

Het is inmiddels een traditie: de uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. Twee keer per jaar nodigt het koningspaar mensen uit die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor een lunch. Dinsdagmiddag was het weer zover. Te gast waren onder andere Davina Michelle en rekenwonder Willem Bouman.

Door de coronamaatregelen konden Willem-Alexander en Máxima minder uitblinkers dan gebruikelijk uitnodigen. Waar normaal tussen de 25 á 30 genodigden op het paleis getrakteerd worden op een lunch en ontmoeting met het koningspaar, vandaag waren het er dit jaar maar 16. Vanwege de afstand vond de lunch plaats in de grote balzaal en niet in de gebruikelijke Marot-eetzaal. De groepsfoto werd in de balzaal geschoten plaats van op de vestibule.

Lees verder onder de foto's.

Aan tafel mochten onder andere zangeres Davina Michelle (winnaar 100% NL Award) en 's werelds hoofdrekenwonder Willem Bouman aanschuiven. Verder konden vlogster Nienke Plas (winnaar Televisie-Ster), Gouden Kalf winnaar Jandino Asporaat en tenniser Richard Krajicek rekenen op een plekje aan tafel.

Topvrouw van het Jaar Rianne Letschert, hoogleraar microbiologie Jack Pronk en uitvinder Arthur Valkieser prikten ook een vorkje mee met het koningspaar.

Het gezelschap bestaat elk jaar uit mensen die uitblinken in hun vak van diverse sectoren zoals sport, cultuur, journalistiek, zorg, vrijwilligerswerk of bedrijfsleven. Veelal hebben ze een belangrijke prijs gekregen, een record gevestigd of een onderscheidende prestatie geleverd. Met de lunch willen de koning en koningin hun waardering uitspreken voor de prestaties van de gasten.

Foto: Jeroen van der Meyde / RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--