Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar ontvangt olympische medaillewinnaars

6 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen dinsdagmiddag de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Tokio op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Dat gebeurt volgens de Rijksvoorlichtingsdienst na de huldiging van de medaillewinnaars en hun coaches op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Daar worden ze toegesproken door premier Mark Rutte, staatssecretaris Paul Blokhuis (Sport) en chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Willem-Alexander en Máxima lieten eerder al weten trots te zijn op de medailles die de Nederlandse sporters in Tokio hebben gewonnen. In een verklaring op sociale media feliciteerde het koningspaar onder anderen al atlete Sifan Hassan en de baalwielrenners Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli met hun gouden medailles.

Naast groot sportliefhebber is de koning erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reist hij vaak af naar de Spelen, meestal met zijn gezin. Dit jaar moet hij de Spelen vanwege de coronacrisis missen.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--