Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar op staatsbezoek naar...

3 december 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan in het voorjaar op staatsbezoek naar Indonesië. Het koningspaar is in de week van 9 maart in het land, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

In 2016 ontmoette ook koningin Máxima de president van Indonesië.
In 2016 ontmoette ook koningin Máxima de president van Indonesië.

Het staatsbezoek vindt plaats op uitnodiging van president Joko Widodo en staat in het teken van de hechte relatie tussen beide landen. Indonesië is een voormalige kolonie van Nederland. Willem-Alexander en Máxima worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport zijn gelijktijdig op handelsmissie in Indonesië.

Zonder baard

Widodo is geen onbekende van koning Willem-Alexander. De president bracht in 2016 een tweedaags bezoek aan Nederland toen hij een handelsreis maakte door Europa. Hij ging toen ook langs bij de koning (toen nog zonder baard) op Paleis Noordeinde.

Ook Máxima ontmoette Widodo al eens. Begin vorig jaar bracht de koningin namelijk een bliksembezoek aan Indonesië. In haar functie als VN-pleitbezorger had ze toen een ontmoeting met de president.

Twintig

De reis naar Indonesië is het twintigste aangekondigde staatsbezoek sinds Willem-Alexander koning is. Omdat het staatsbezoek Duitsland in juni staat gepland wordt dit echter zijn negentiende staatsbezoek.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--