Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar op staatsbezoek naar India

18 juli 2019 · Leestijd 2 min

Het volgende staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat naar India. Het koningspaar gaat van 14 tot 18 oktober onder meer naar New Delhi, Mumbai en de staat Kerala, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Toenmalig prins Willem-Alexander en prinses Máxima gingen in 2007 mee met koningin Beatrix op
Toenmalig prins Willem-Alexander en prinses Máxima gingen in 2007 mee met koningin Beatrix op staatsbezoek naar India.

Het staatsbezoek vindt plaats op uitnodiging van de Indiase president Ram Nath Kovind en is volgens de RVD een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. Willem-Alexander en Máxima worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om potentiële nieuwe samenwerkingen op te zetten.

India wordt het negentiende staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima. De laatste ging in juni naar Ierland. In 2007 waren ze ook in India. Ze vergezelden in dat jaar de toenmalige koningin Beatrix op haar staatsbezoek naar India.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--