Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar pakt weer de telefoon

1 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag weer de telefoon gepakt om met verschillende organisaties te bellen. De koning sprak met de ANWB, de koningin met een woonzorglocatie in Lutjebroek en kredietverstrekker Qredits.

Máxima wilde graag weten hoe het gaat met bewoners en medewerkers sinds het sluiten van de woonzorglocatie voor bezoekers. Het gesprek ging over de impact die dit heeft op bewoners, familie en medewerkers. Ook sprak de koningin met de bewoners over de manier waarop zij nu contact hebben met hun naasten. "Ik heb nu regelmatig contact met mijn familie via de tablet en dat is fantastisch. Ik wist niet dat het bestond, maar ik zou het niet meer willen missen", vertelde een van de bewoners aan Máxima. De koningin sprak verder haar bewondering uit voor alle zorgprofessionals in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland.

Ook Qredits-oprichter Elwin Groenevelt werd verrast met een koninklijk telefoontje. Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap sprak Máxima met hem over de impact van de coronacrisis op de ondernemers die via het bedrijf een lening voor hun bedrijf hebben gekregen.

De afgelopen dagen lieten zowel koning Willem-Alexander als koningin Máxima meermaals van zich horen via de telefoon of een beeldverbinding. Ook brachten ze meerdere bezoeken in het kader van de coronacrisis.

Alarmcentrale

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag gebeld met de ANWB. Hij sprak met hoofddirecteur Frits van Bruggen en directeur hulpverlening Rian Vreeburg. Ze vertelden de koning onder meer over de manier waarop de ANWB Alarmcentrale zich inzet om samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en diverse andere organisaties de 21.000 gestrande Nederlanders uit het buitenland terug te halen. Ook werd de rol van de medewerkers op de buitenlandse steunpunten besproken.

De koning sprak volgens de ANWB zijn lof uit hoe zoveel partijen in deze logistieke mega-operatie met elkaar samenwerken onder moeilijke omstandigheden, met zorg voor de gestrande reizigers. Hij toonde zich ook dankbaar voor al het werk dat de ANWB doet om Nederland ook nu in beweging te houden. De directie heeft laten weten de aandacht en de betrokkenheid van de koning zeer te waarderen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--