Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar: we hadden op de afstand moeten letten

24 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandagochtend via Twitter gereageerd op de commotie die is ontstaan over een vakantiefoto. Daarop is te zien dat ze zich niet houden aan de regel van 1,5 meter afstand houden.

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Bijzonder detail: de koning draagt in zijn rechterhand een mondkapje. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op.

Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, één van de eigenaren is. "De foto was voor een privé fotoalbum", zegt de maker van de foto. En over het schenden van de coronaregels: "dat was een foutje".

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mediacode

Sinds dit weekend circuleren er op het internet ook andere foto's van de koning en koningin terwijl zij op de Middellandse Zee vakantie vieren. Deze foto's tonen het koningspaar in badkleding aan boord en bij hun nieuwe, in Muiden geregistreerde, boot Alma. De opnamen zijn in strijd met de mediacode die het Koninklijk Huis voor zichzelf hanteert.

Volgens het Duitse boulevardblad Bild zijn de opnamen vrijdag gemaakt nabij Mykonos, tijdens een vaartocht die Willem-Alexander en Máxima maken langs verschillende Griekse eilanden. De foto's vonden na publicatie door Bild snel hun weg naar Nederlandse media en beeldbanken van fotopersbureaus.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--