Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijk gezin is klaar voor Koningsdag in Maastricht

Koninklijk gezin is klaar voor Koningsdag in Maastricht

27 april 2022 · Leestijd 2 min

Het koninklijk gezin is klaar om Koningsdag in Maastricht te vieren. De Instagram-pagina van het Koninklijk Huis deelt een gezinsfoto van koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane. Eerder vandaag werd bekend dat prinses Alexia uit Wales terug is gekomen om haar familie te vergezellen tijdens de viering in de Limburgse hoofdstad.

Alexia heeft in principe geen vakantie. Daarom was het onduidelijk of zij een dag of meerdere dagen vrij kon krijgen van de United World College of the Atlantic. De prinses studeert sinds september aan de school. Daar zal ze opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Ook kroonprinses Amalia en prinses Ariane zijn woensdag van de partij. Amalia heeft momenteel een tussenjaar, nadat ze afgelopen zomer haar diploma op het gymnasium behaalde. Ze vult haar tussenjaar met vrijwilligerswerk bij onder meer het Oranje Fonds.

De Koninklijke familie is nu onderweg naar de Sint Servaasbrug, het startpunt van de dag. De route brengt de familie langs de verschillende ‘levens’ van Maastricht en de provincie Limburg.

Koninklijk gezin 2022

ANP & Koninklijk Huis

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--