Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijk gezin op de foto bij de Kagerplassen

7 juli 2017 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben voorafgaand aan de zomervakantie geposeerd voor de pers. Het koninklijk gezin stapte voor de jaarlijkse fotosessie in een sloep en maakte een vaartocht over de Kagerplassen.

Het leverde oer-Hollandse opnamen op van de Oranjes in een sloep, met een molen en zeilboten op de achtergrond.

Bekijk hier de foto's

Koning Willem-Alexander keek met voldoening terug op het afgelopen half jaar, waarin zijn vijftigste verjaardag werd gevierd en staatsbezoeken werden afgelegd aan Italië en Vaticaanstad. "We doen dit werk met plezier en passie", liet de koning weten.

De drie dochters hadden een succesvol schooljaar achter de rug. "Hier staan trotse ouders", aldus het koningspaar. Prinses Amalia was fluitend over naar de derde klas van het gymnasium en prinses Alexia had afscheid genomen van de basisschool en keek uit naar het nieuwe schooljaar op Sorghvliet in Den Haag. Jongste dochter prinses Ariane blijft als enige op de Bloemcampschool over.

Koning Willem-Alexander vindt dat hij goed op de hoogte wordt gehouden van de formatie, zo vertelde hij In park Groot Leerust in Warmond bij de Kagerplassen waar de fotosessie met het koninklijk gezin en de persontmoeting dit jaar voor het eerst werd gehouden.

Ook tijdens de zomervakantie wordt de koning royaal op de hoogte gehouden van de kabinetsformatie. Dat gebeurt per telefoon, e-mail en op 'andere manieren', aldus Willem-Alexander.

Tegen de tijd dat zich een kabinet aandient, wordt de traditionele bordesfoto gemaakt bij Paleis Noordeinde en niet bij het nu in restauratie zijnde Paleis Huis ten Bosch. De koning zei met een kwinkslag in elk geval te hopen dat het kabinet er eerder is dan het paleis wordt opgeleverd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--