Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijk gezin verrast strandbezoekers

10 juli 2015 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes hebben vrijdagmiddag tot grote verrassing van de strandbezoekers geposeerd op het strand bij Wassenaar.

Het was af en toe even improviseren op het strand waar het koninklijk gezin aan het begin van de schoolvakantie ruim tachtig persvertegenwoordigers uit binnen- en buitenland ontmoette. Zo viel er met de twee meegebrachte honden geen afspraak te maken over netjes stilzitten, grapte koning Willem-Alexander tijdens het aansluitende persgesprek. Zijn dochters was het echter goed bevallen. "Het is voor de kinderen elk jaar toch weer een andere belevenis", aldus koningin Máxima.

De fotosessies waren een goede gelegenheid om het gezin in een meer informele sfeer te presenteren zei de koning. "Er is nog veel vraag naar", constateerde hij ook met een verwijzing naar het aantal aanwezige mediavertegenwoordigers. De traditie wordt dan ook in de komende jaren voortgezet.

In het persgesprek stond koning Willem-Alexander ook stil bij de vliegramp met vlucht MH17, volgende week precies een jaar geleden. De ramp had hem "ontzettend geraakt" en hij dacht nog dagelijks aan deze inktzwarte dag bekende hij.

Terugkijkend op de tijd sinds het laatste persgesprek in december in Argentinië, constateerde het koningspaar dat het een bijzonder druk half jaar is geweest. Ze keken dan ook uit naar een heerlijke vakantie.

Prinses Amalia kijkt tevens "enorm" uit naar het komende schooljaar wanneer ze in Den Haag begint op gymnasium Sorghvliet. Ze vindt het spannend aldus koningin Máxima, die eraan toevoegde dat het voor de koninklijke ouders ook spannend is. "Ze is er klaar voor", vertelde haar vader koning Willem-Alexander.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--