Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijk gezin weer aan de slag na Griekse avonturen

31 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is zondag met zijn gezin uit Griekenland vertrokken en naar huis gevlogen. Dat valt althans op te maken uit de vliegbewegingen van het regeringstoestel dat een retourtje maakte naar Athene.

Daarmee is de koninklijke zomervakantie, die begon op 17 juli, ten einde. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane moeten vanaf maandag weer aan de slag, nu ook de lessen op Christelijk Gymnasium Sorghvliet weer beginnen.

Koning Willem-Alexander zei aan het begin van de vakantie te hopen dat hij na de zomer weer enigszins naar het "oude normaal" kon gaan, maar met de wetenschap dat vanwege het coronavirus aanpassingen nog steeds nodig zouden zijn. Al was het maar om te voorkomen dat hij of koningin Máxima voor drukke plaatsen zouden zorgen. Willem-Alexander zou graag weer direct contact hebben en "aanraakbaar" zijn, maar dat verdraagt zich niet met afstand houden.

Hij heeft inmiddels kunnen ervaren hoe gevoelig die plicht ligt in de samenleving, in elk geval wanneer het gaat om mensen met een voorbeeldfunctie. Het koningspaar kreeg kritiek toen een vakantiefoto van een restaurantbezoek op het Griekse eiland Milos op sociale media belandde. Bij de opname met de restauranteigenaar was geen afstand bewaard. Er kwamen excuses: "We hadden afstand moeten houden", bekenden Willem-Alexander en Máxima.

In zijn eerste werkweek gaat de koning naar Schiphol-Oost. Daar opent hij vrijdagmiddag het nieuwe radar- en trainingsgebouw Polaris van de Luchtverkeersleiding Nederland. Ook ontvangt hij deze week geloofsbrieven. Voor koningin Máxima staat er tot nu toe één aangekondigd en één nog geheim gehouden bezoek op de agenda. Het zal van de ontwikkelingen rond het coronavirus afhangen, hoeveel meer eerder bekend kan worden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--