Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alles wat je wil weten over de koninklijke bruiloft in Brunei die 9 dagen duurt

11 januari 2024 · Leestijd 3 min

In Brunei is het negen dagen lang feest. Er wordt namelijk getrouwd. Prins Mateen van Brunei stapt met Anisha Isa Kalebic in het huwelijksbootje en die ceremonie duurt maar liefst negen dagen lang. Dit wil je weten over de eerste koninklijke bruiloft van het jaar.

Het jaar is een week oud en nú al staat er een koninklijke bruiloft op de Agenda – en wat voor een bruiloft! De ceremonie duurt niet een dag, nee volgens de tradities in het land duren de ceremonies negen dagen lang; van 7 tot 16 januari. 

Wie trouwt er?

Deze maand geven prins Mateen en Anisha Isa Kalebic elkaar het jawoord. Prins Mateen is het tiende kind van sultan Haji Hassanal Bolkiah en zijn tweede vrouw Mariam Abdul Aziz. Zijn ouders zijn inmiddels gescheiden. Als vierde zoon van de sultan is Mateen niet de troonopvolger. Toch is hij bekender dan zijn zussen en broers. Hij vergezelt zijn vader immers regelmatig bij buitenlandse bezoeken. Zo was hij ook samen met zijn vader te gast bij de bruiloft van de Jordaanse kroonprins Hussein en de kroning van koning Charles. 

Lees verder onder de foto. 

prins-mateen-brunei-jordaanse-bruiloft
Prins Mateen was in 2023 samen met zijn vader sultan Hassanal Bolkiah in Jordanië voor de bruiloft van Hussein.

Prins Mateen trouwt met Anisha Isa Kalebic. Anisha is een kleindochter van een belangrijke adviseur van de sultan: Pehin Dato Isa. Ze studeert aan de universiteit in Bath én is onderneemster. Ze is naar verluidt eigenaar van het modemerk Silk Collective en runt samen met een vriend een toeristisch bedrijf genaamd Authentirary.

De twee waren volgens ingewijden al langere tijd met elkaar aan het daten voordat Mateen voor haar op één knie ging. In oktober kondigde het hof de verloving aan. Vlak na de jaarwisseling plaatste het toekomstige koppel een foto met elkaar. Daarop zien we Anisha met een crèmekleurige blazer en een mooie diamanten verlovingsring om haar vinger. 

Lees verder onder de post 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe gaat de bruiloft eruit zien?

De hamvraag is natuurlijk: hoe ziet een bruiloft van negen dagen er dan uit? Op 7 januari gingen de festiviteiten van start met een Islamitische procedure; de Khatam Quran. Voor deze ceremonie had Anisha een traditionele japon aan. 

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op 11 januari is er een islamitische ceremonie, zo meldt Hello Magazine. In de Sultan Omar Ali Saifuddien-moskee geven de twee elkaar het jawoord. Dat is de religieuze inzegening. Een paar dagen later gaan de festiviteiten verder. Op 14 januari is er een huwelijksreceptie en een parade rond Bandar Seri Begawan, de hoofdstad van Brunei. Op 15 januari wordt het huwelijksfeest afgesloten met een banket.

Zijn er koninklijke gasten aanwezig?

Een andere vraag die bij velen op de lippen brand is: komen er ook royals naar deze koninklijke bruiloft? De kans is aannemelijk aangezien prins Mateen ook te gast was op de bruiloft van prins William en Catherine, de prinses van Wales. Maar er is tot op heden nog niks bevestigd. Het zou ook goed kunnen dat de Jordaanse royals afreizen naar Brunei. Prins Mateen was namelijk samen met zijn vader te gast bij de koninklijke bruiloft van kroonprins Hussein en Rajwa vorig jaar. We houden bij Blauw Bloed uiteraard het nieuws voor je in de gaten. 

Foto's: ANP / Instagram @tehfirdaus @tmski 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--