Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke Column: de baard van de koning

7 september 2019 · Leestijd 2 min

Wat viel de redactie deze week op? Redacteur Babette van Lent (26) over de nieuwe look van koning Willem-Alexander.

Het ging afgelopen week natuurlijk maar over één ding: de baard van de koning. Want mocht je het gemist hebben… Je kunt er nu echt niet meer omheen.

Dat Willem-Alexander zijn gezichtsbeharing tijdens zijn welverdiende vakantiedagen de vrije loop geeft weten we natuurlijk al even. Maar dat hij afgelopen zaterdag in Zeeland ten tonele verscheen mét diezelfde uitgeruste vakantiebaard wijst wat mij betreft maar op één ding: een nieuwe look! Nooit eerder ging onze vorst aan het werk met haar op zijn kin. Laten we eerlijk zijn... Het staat hem toch fantastisch? En alsof het allemaal nog niet mooi genoeg is, kleurt zijn baard ook nog eens toepasselijk Oranje.

Trend

Met deze actie zet hij de trend voort die zijn voorgangers, onder wie koning Willem III, ooit gezet hebben en waardoor wij nu bij elk koninklijk moment alleen nog maar aandacht hebben voor één ding. En dat is nu even niet de kledingkeuze van koningin Máxima.

Hoe lang blijft deze baard staan? Probeert de koning krampachtig zijn vakantiegevoel vast te houden of heeft hij zijn scheermes nu voor altijd opgeborgen in één van de luxueuze badkamers van Paleis Huis ten Bosch? Woensdag kwam daar voorzichtig antwoord op, want toen hij op Paleis Noordeinde drie nieuwe ambassadeurs ontving bleek dat hij nog stond. Getrimd, zo leerde ik van mijn mannelijke collega’s. Dat wel. Wat voor mij dan weer hét teken is dat deze look nog wel eventjes voortduurt.

Ik kan niet wachten tot Prinsjesdag. Begrijp me niet verkeerd, want natuurlijk kijk ik gespannen uit naar de jurk van koningin Máxima. Als een klein kind dat bijna jarig is. Maar wat zou het geweldig zijn als Willem-Alexander de troonrede straks uitspreekt vanachter zijn vorstelijke baard… Wat mij betreft had hij dit véél eerder mogen doen.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--