Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke familie herinnert prins Philip als geweldige steun en barbecueman

23 september 2021 · Leestijd 2 min

In de documentaire Prince Philip: The Royal Family Remembers heeft de Britse koninklijke familie herinneringen opgehaald aan de in april overleden prins Philip. De echtgenoot van koningin Elizabeth werd door zijn familie vooral herinnerd als een man die een geweldige steun voor de Queen was.

Naast zijn kinderen Charles, Anne en Edward was ook de in opspraak geraakte prins Andrew voor de camera getrokken om over Philip te vertellen. Ook prins Harry, die sinds begin dit jaar in de Verenigde Staten woont met zijn vrouw Meghan, deelt herinneringen over zijn opa. Philip werd onder meer door zijn kleinzoon William omschreven als "glaseerlijk en recht voor z'n raap". Ook zijn broer Harry zag zijn opa op die manier. "Hij was wie hij was, ongeacht met wie hij sprak."

Ook Philips liefde voor barbecueën, vliegen en de natuur kwam ter sprake. "Hij hield van barbecueën, hij maakte er een kunstvorm van", aldus Charles. "Hij had het geperfectioneerd. Er was met hem achter de barbecue nooit een geval van voedselvergiftiging", wist William te vertellen.

Wat misschien het meest in het oog springt, was Philips liefde voor Elizabeth en zijn dienstbaarheid aan haar en het koninkrijk. "Zijn grootste prestatie was de koningin ondersteunen", meent prinses Anne. William was daar diep van onder de indruk. "Hij gaf een zeer succesvolle militaire carrière op om de koningin te dienen."

"Ze waren altijd zo schattig met z'n tweeën", zegt Harry over zijn grootouders. "Ze zetten allebei hun leven in het teken van dienstbaarheid. Dat zorgde voor een geweldige band tussen hen. Ik mis zijn humor, maar ik mis hem vooral voor mijn oma omdat zij zo sterk dankzij hem was."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--