Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina

22 augustus 2019 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie neemt donderdag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina. De prinses overleed afgelopen vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

De uitvaartkist met prinses Christina werd onder begeleiding van de familie vanuit de Koepel van Fagel overgebracht naar het Koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar werd in alle beslotenheid een afscheidsbijeenkomst gehouden. Op verzoek van de prinses leverden enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours een muzikale bijdrage.

De drie kinderen van prinses Christina - Bernardo, Nicolás en Juliana - liepen vooraan in de rouwstoet. Daarachter kwamen haar drie zussen Beatrix, Irene en Margriet, met zwager Pieter van Vollenhoven. Het koningspaar liep zonder hun dochters. Alleen prins Constantijn en prinses Laurentien hadden hun drie kinderen bij zich. Bij de rest van de familie ontbraken de prinsessen Annette en Anita. Ook de verzorgster van prinses Christina liep mee met de Oranjes.

Prinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd.

Bron: ANP

Lees meer over

Prinses Christina

Lees meer over

Nicolás Guillermo

Lees meer over

Juliana Guillermo

Lees meer over

Bernardo Guillermo

--:--