Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke gasten dineren als eersten met kersvers keizerspaar

22 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Het nieuwe Japanse keizerspaar is dinsdagavond begonnen aan een marathon van officiële diners. Om te vieren dat Naruhito nu officieel de nieuwe keizer is, worden in het Keizerlijk Paleis in Tokio maar liefst vier galabanketten gehouden.

Dat zijn er overigens drie minder dan bij de troonsbestijging van keizer Akihito. Toen waren er zeven diners in vier dagen. Om keizerin Masako te ontzien is dat aantal teruggebracht. Ook zijn de diners verspreid over meer dagen: 22, 25, 29 en 31 oktober.

Bij het galadiner dinsdagavond zijn alle buitenlandse gasten uitgenodigd die eerder op de dag de intronisatie hebben bijgewoond.

Lees verder onder de foto's.

Plechtigheden

Met de diners zijn de plichtplegingen die voortvloeien uit de troonswisseling nog niet voorbij. Volgende maand volgt een rijtoer die eerder werd uitgesteld vanwege slecht weer. Daarna volgt de Daijosai, een religieus evenement waar nieuwe rijst wordt geofferd aan de keizerlijke voorvaderen en Shinto-goden. Deze tweedaagse plechtigheid wordt eveneens gevolgd door vier diners, verspreid over twee dagen.

Op 19 april 2020 is dan nog de Rikkoshi-Senmei-no-gi ceremonie waarin Akishino wordt bevestigd als de nieuwe kroonprins.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--