Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke kusjes

26 november 2015 · Leestijd 3 min

Bij ieder koninklijk huwelijk wachten we er vol smart op maar daarna zien we het zelden: een kus. De royals willen zo’n romantisch momentje wellicht graag privé houden, maar soms kunnen ook zij zich niet langer inhouden. Wij maakten een overzichtje van koninklijke kusjes.

Frederik en Mary

In 2013 zijn de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw prinses Mary in het Australische Sydney, de stad waar het voor het koppel allemaal begon. Zij hebben elkaar hier ontmoet. Bij een concert ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het Sydney Opera House geeft Mary een toespraak. Als zij hierna weer naast haar man gaat zitten zien we even een liefdevolle blik en een kus.

Frederik-kust-Mary.jpg

Filip en Mathilde

Op 21 juli 2013 is het de dag van de inhuldiging van koning Filip van België. Zijn vader, koning Albert, is geabdiceerd en Filip is nu het staatshoofd. Als de royals aan het einde van de dag het publiek bij het Koninklijk Paleis begroeten, laat koning Filip zien dat hij trots is op de nieuwe koningin van België!

Mathilde-Filip-kus.jpg

Albert en Charlène

De roddelbladen staan steeds weer vol met verhalen over prins Albert en prinses Charlène van Monaco. Zo zou zij niet gelukkig zijn met de prins en zouden zij apart wonen. Of het gaat om geruchten of waarheden, dat is niet duidelijk. Maar dat prins Albert dol is op Charlène heeft hij deze zomer laten zien.

Charlene-Albert-kus.jpg

Margriet en Pieter

Al bijna vijftig jaar zet prinses Margriet zich in voor het Rode Kruis. In 2011 krijgt ze haar eigen fonds: Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds steunt projecten die mensen beter moeten beschermen als er een ramp plaatsvindt. Op de avond van de lancering in Carré is Pieter van Vollenhoven zo trots als een pauw op zijn echtgenote. Naast een grote bos bloemen krijgt de prinses een dikke kus.

Pieter-kust-Margriet.jpg

Felipe en Letizia

Felipe en Letizia knuffelen en kussen regelmatig in het openbaar. Zo ook op de dag van de inhuldiging van koning Felipe. Tijdens de officiële plechtigheden gaf Letizia haar man een kus. Hierna verschenen zij op het balkon van het paleis in Madrid, en deed zij de kus nog even over met het grote publiek erbij.

Kus-Felipe.jpg

Willem-Alexander en Máxima

Last but not least: Willem-Alexander en Máxima. Ze kussen wellicht niet vaak in het openbaar maar op het huwelijk in 2002 lieten zij zien hoe een romantische koninklijke kus eruit hoort te zien. Kunt u niet genoeg krijgen van de liefdevolle momentjes? Kijk zaterdag naar Blauw Bloed voor een reportage over romantische koninklijke koppels!

Kus-Maxima-Willem-Alexander.jpg

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--