Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke modetrend: Female Power Dressing

18 mei 2020 · Leestijd 3 min

Female power dressing, een modeterm die gebruikt wordt om een vrouw te omschrijven die kracht uitstraalt met haar kleding. Ook de royals doen aan power dressing. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, vertelt in Blauw Bloed over deze modetrend onder de vrouwelijke royals.

Wat is power dressing?

pjimage__9_.jpg

De term power dressing is ontstaan in de jaren '70. Werkende zakenvrouwen wilden net als hun mannelijke collega's autoriteit uitstralen. Het broekpak voor vrouwen werd geïntroduceerd. Het klassieke pak zien we vaak terug bij de royals: Máxima, Mathilde en Meghan kiezen er wel eens voor. Een pak in een zwarte, grijze of donkerblauwe kleur: het tradionele beeld van power dressing.

Maar volgens Miluska is dit niet écht power dressing, het is namelijk veel meer dan dat. Hoe werkt power dressing dan wél? Miluska legt uit dat power dressing draait om het uitstralen van kracht. De moderne royal doet dit door te kiezen voor kleur, textuur, rijke materialen en veel patronen. Hiermee vallen ze écht op. 

Kleurrijk en opvallend

Máxima is de koningin van power dressing. Ze draagt ontzettend veel kleuren en patronen. Dit maakt haar "exotisch in haar power dressing", aldus Miluska. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-306970307.jpg

Tien jaar geleden wist Máxima al op te vallen met het dragen van kleur. Bij de viering van de zeventigste verjaardag van koningin Beatrix heeft zij een volledig goudkleurig pak aan, mét bijpassende gouden schoentjes. 

Door te kiezen voor veel patronen en mooie materialen zorg je voor een blijvende, krachtige indruk. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-377374104.jpg

Ook de Belgische koningin Mathilde doet aan power dressing. Bij de viering van 75 jaar Vrijheid in Terneuzen maakt koningin Mathilde een stralende indruk. Ze kiest voor een rok met een vrouwelijk silhouet en een opvallende print. Dit is volgens Miluska écht power dressing: een krachtig beeld dat je niet snel vergeet. 

pjimage__10_.jpg

Koningin Mathilde grijpt vaak naar opvallende patronen en rijke materialen. 

Statement piece

Máxima kiest regelmatig voor een opvallende collier. Ook dat is power dressing. 

Lees verder onder de foto's.

Het nieuwe modeseizoen

ANP-353335253.jpg

Miluska kijkt uit naar de komende modetrends: "In het komende modeseizoen zien we veel vrouwelijkheid en romantiek terug. Veel franjes en ruches maken de kleding speels. Ik hoop dat Máxima deze trends gaat combineren met haar exotische keuzes in kleuren en patronen. En jasjes met hele brede schouders."

Benieuwd naar nog meer power dressing looks van Máxima, Mathilde en Meghan? Bekijk het item hierboven terug!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--